Type something and hit enter

On
Ucapan selamat pagi bahasa jawa- Bagi orang Jawa, ucapan wilujeng enjang (bahasa Jawa selamat pagi) ketika bertemu seseorang di pagi hari sudah lumrah untuk dilakukan. Ucapan selamat pagi/wilujeng enjing dalam bahasa Jawa diberikan kepada seseorang yang lebih tua pada waktu pagi.

Karena itu menggunakan kromo alus dan bentuk rasa hormat tata krama kesopanan dari yang muda kepada yang lebih tua dalam tradisi Jawa.

Tapi ada juga sebagian orang Jawa yang tidak tahu bahasa Jawa selamat pagi tertentu. Misalnya mengenai penyampaian ucapan selamat pagi bahasa jawa halus(kromo inggil). Apalagi para generasi muda, mereka tak mengetahui bagaimana pengucapan selamat pagi bahasa Jawa yang benar.

Ucapan selamat pagi bahasa jawa
Ucapan selamat pagi bahasa jawa

Memang tidak mudah menggunakan selamat pagi bahasa Jawa halus (kromo inggil). Karena kebanyakan bahasa sehari-hari menggunakan Jawa ngoko (kasar). Salah satu contoh misalnya kata-kata ucapan selamat pagi bahasa jawa halus yang benar adalah wilujeng enjang/enjing, bukan sugeng enjang/enjing.

Baca juga: Caption kata-kata selamat pagi

Untuk kamu yang ingin mengucapkan selamat pagi bahasa Jawa tapi masih bingung bagaimana mengucapkannya. Berikut ini ucapan selamat pagi bahasa Jawa yang lucu, bijak, motivasi yang mungkin berguna buat kamu yang membutuhkannya.

Ucapan selamat pagi bahasa jawa yang lucu

selamat pagi bahasa jawa
Ucapan selamat pagi bahasa jawa

"Pagi sedulur, mpon sarapan durong? Tak critani nggih, Aku arep tuku sego Fried Cickhen tapi duit tinggal 10 Miliyar, yo wes tuku sego pecel wae lah"

" Selamat pagi konco-konco sedoyo, lanang wedok gede cilik tuo enom. Tak kandani yo,,!, konco-koncoku do edan kabeh tapi Alhamdulillahe yo aku kok yo katot"

" Ojo wedi konconan karo aku, orak-orak nek tak jak rabi, met esok sederek sedoyo"

" Nduwe pacar iku rambute ojo seng pirang lur, rambute wae pirang mesti gendak,ane yo pirang-pirang, met pagi dunia maya, pagi juga para pecinta php, wkwk"

" Selamat Pagi Para Korban PHP Seng tresnone ngambang tanpo kepastian, seng tresnone retak nok tengah dalan sebelum sampai ke pelaminan, dadi piye? opo kowe wes pekok hari ini"

"Met isuk sedulurku, ngadek jejeg tanpo sambat, gek opo mok kiro aku ki pondasi gapuro kecamatan a ndess. aku ki yo menungso, nduweni pangroso, roso loro, roso seneng, roso ambyar, masamu"

"Wilujeng isuk para juragan, sedulur sanes, mbok wani sumpah,, Aku ki nek lagi dewean blass ra tau ngobrol"

"Selamat pagi gess, yo opo kabare..?. Piye wes melakukan hal pekok opo kanggo wong seng mok sayang tapi ra nggagas awakmu babar blass?. Sesuk pekokmu di tambahi meneh yo? Tenang wae mengko tak kancani dadi wong pekok"

"Good isuk gess yo opo kabare..? Sudah pekokkah anda hari ini?, cobalah untuk membiasakan pekok, agar hidupmu lebih berkesan"

"Matur suwun Gusti, Sampun diparingi bolo koplak, bolo vekok. Masio utekke rewel kabeh, tapi iso marai aku ngguyu, sayang ping akeh sek, met esok mawon nggeh"

"Wilujeng esuk bojone wong, tak rewangi ora turu nganti isuk demi awakmu. Lha kok kowe malah penak-penake turu karo Bojomu. Efek nglindur mangan sego jagung gess"

"Selamat pagi, met isuk kaum tuna asmara. Seng ndek bengi ora di apeli, Piye kabare? wes gelut karo yankmu urung, opo malah wes pisuh-pisuhan"

"Selamat pagi para pendusta rasa. Seng kakean ika-iku kakean cangkem wabil khusus wong Lanang. Dadio wong lanang ki seng tatag, madep mantep ora mung sombat sambat wae. Mbok yo mikir, terkadang urip iku yo perlu sedikit misuh-misuh. Ayo budal makaryo, mbotgawe seng bener, ojo mung sambat wae"

"Selamat pagi bakul telo, ehhh bakul jamu, piye pesenanku wes ono durung..?. Jamu tolak mlarat sido sugih, sugeh utang misale"

"Selamat esok, wilujeng enjing dulor-dulor ayu, tak kandani, aku nganggur lho, opo gak ono seng nduwe cita-cita seneng lan tresno karo aku misale"

"Selamat pagi bagi kaum tuna asmara :v, seng awak,e sensitif tapi atine garangan lan garanganwati. Polahmu dino iki wes opo wae? iseh pancet ngedan opo wes edan tenanan?. Piye seh pancet dadi cah cinta tah gak"

"Wes ngerti nek ajurrr, iseh wae di lakoni, di pertahanke. Jan vekok merajalela tenan kok, roso gemblung ijeh neng ati yo. Podo aku yo ngono, wes guud isuk wae yo"

"Selamat pagi kaum kurang kasih sayang, yo opo kabare? Iseh pancett pekok a goro-goro cinta..??? Iseh pancet...??? Podo aku yo iseh pancet pekok juga"

Ucapan selamat pagi bahasa jawa bijak

bahasa jawa selamat pagi
Ucapan selamat pagi bahasa jawa

"Ojo bangga pean ayu..!! Pasanganmu iso tuku wong wedok seng luwih ayu. Dadio wong wedok kuwi kuat lan mandiri. Sebab jika sampean ditinggal, pean iseh sanggop bertahan. Good isuk wae yo?"

*****

Ilmu niku kanti laku, kaweruh ugo pangarten iku kudu di lakoni ono ing laku. Supoyo migunani tumrape wong liyan ugo migunani nang pribadining dewe. Wilujeng enjang kagem sedulur, waras rahayu nggeh"

*****

"Met isuk wong kurang hiburan, Yen pakaianmu larang regane, manganmu enak, dolanmu adoh, bondomu turah-turah, omahmu magrong-magrong, pacarmu ayu-ayu /ngganteng. Tapi kowe iseh gampang tersinggung, berarti urepmu salah resep. Ngopio seng kenthel, nek perlu mreneo tak ceritani seng bahagia-bahagia, ben supoyo utekmu ora spaneng, turumu iso penak, ora kemiringen"

*****

"Selamat pagi sedulor, seng uwes yo wes rasah di getuni. Urep iki terlalu indah kanggo nggetuni seng wes kedaden. Berusaha sak mampumu, di gedekno do'ane ben supoyo di ijabah gusti seng moho kuwoso"

*****

"Selamat pagi, wilujeng enjang konco, dulurr, tonggo, Mudin Carik, Lurah sak perangkate. Mugo kito sedoyo tansah lumampah kanthi sae, soho sinareng berkahing Gusti Pangeran. Tebih saking suker sakit, mugo sedoyo panjongko saget kasembadan nggeh"

*****

Baca juga: Kata-kata bijak pagi hari untuk sahabat, pacar terbaru

"Wilujeng enjang dulur, monggo podo semangat pados rejeki. Semangat nyambot damel tansah pinaringan rezeki ingkang awon lan berkah"

*****

"Wilujeng enjang sedulur kadang kinasih. Mugio kito sami tansah pinaringan seger bagas waras rahayu wilujeng kalis ing sambikolo, salam rahayu"

*****

"Kang aran apik lakune menungso iku yen tansah wani ngakoni salahe dewe, ugo wani mbenerke becike liyan. Dudu malah nyalahno benere liyan, ning malah mbenerke salahe dewe. Wilujeng enjang mawon, mugo kito sedoyo di paringi jembar ati lan padang pikire"

*****

" Wong seng kuat kuwi dudu seko otot lan fisikke, tapi soko sepiro tegare nglewati masalah lan ngadepi masalah seng ono. Wilujeng enjing sedoyo, mugo waras lan kiat saking pribadi lan ati seng teges"

*****

" Wilujeng enjing sederek, opo wae seng kedaden elek apiklakoni wae. Amergo Gusti Pengeran bakal ngehargai hamba-hambane seng mboten sambat2"

*****

" Akehono anggonmu nyukuri nikmat nganti lali carane sambat, selamat pagi dulur, sederek sedoyo"

*****

Baca juga: Kata-kata bijak pagi hari penyejuk hati

Ucapan selamat pagi bahasa jawa penuh motivasi

Ucapan selamat pagi bahasa jawa
Ucapan selamat pagi bahasa jawa

" Dadio koyo banyu udan, meski bola bali tibo, nanging ora tau misuh opo meneh sambat. Justru malah menehi sumber urep kehidupan. Selamat pagi sederek, sedulur sedoyo"

" Selamat pagi sederek sedoyo yo opo kabare? Tetep duwor semangate, pantang mundor opo meneh nyerah. Nek perjuanganmu masalah cinta wes gak di hargai yo nyerah wae nek iku. Mundur alon-alon tinimbang pean loro ati"

"wilujeng enjang kagem sedoyo dulur-dulur, monggo sinambi ngimun wedang kopi cangkir. Mugio saget anglampahi anggonge ngolah cancange pikir, barang kang olo saget sumingker lan saget winengku anggone mikir, rahayu"

" Ngajari sukses kanggo awak,e dewe niku sinau sabar lan sinau gagal, kanggo nambah semangat buktikno gagal dadi kesuksesan"

" Percoyo opo seng kok lakokne mesti ono hasile, asal ijeh gelem ikhtiar lan pandongan maring Gusti Allah, seng kuoso bakal ngrungokake opo wae gelemmu, intine tetep sabar"

Baca juga: Kata-kata pagi hari untuk penyemangat diri

" Selamat pagi kanggo awakmu seng wes kadung sayang, kadung tresno, tapi cuma di anggep konco. Tetep semangat, ojo nganti semapot. Wes to ikhlasno gek ndang golek seng liyo, jagad iki ora kurang ombo lho. Ojo gelem pekok mung goro2 wong seng ra nggagas awakmu

"Selamat pagi pengkhianat cinta, kabare apek to? Aku yo Allhamdulillah, bukane sombong yo tapi nek kesandung krikil aku iseh ngrasakke loro. Tapi nek mung di tinggal pas sayang-sayange, Aku wes khatam. Di paido wes ra kroso, di larani nganggo pangucap utowo roso aku wes biasa"

Itulah beberapa contoh ucapan selamat pagi bahasa jawa lucu, bijak dan motivasi yang bisa captionkeren.net bagikan. Semoga saja bisa memberikan pengetahuan tentang bagaimana menggunakan selamat pagi bahasa Jawa yang benar. Jika ada kesalahan penulisan kata mohon di maafkan, semoga pagi harimu menyenangkan.

0 komentar